Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu ve Denizcilik Fakültesi’nde Nevruz Kutlamaları Yapıldı

Toprağın canlandığı, yeşilin her tonunun rengârenk çiçeklerle buluştuğu baharın müjdecisi nevruz, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu ve Denizcilik Fakültesi yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlik  ile coşkuyla kutlandı.

İdari ve akademik personelin de hazır bulunduğu etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nda Okt. Derya Erarslan’ın Nevruz Bayramı’na ilişkin konuşması ile başladı.  Konuşmanın sonunda Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen bayrak değişimi sebebi ile Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu yeni müdürü Yrd. Doç.Dr. Rıfat Hacıoğlu tarafından eski müdür Doç Dr. Aysel Memiş’e teşekkür plaketi ve çiçeği takdim edildi.

Etkinlik Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müzik Kulübü tarafından verilen konser ile devam etti.  Konser bitiminde, nevruzun simgesi olan geleneksel nevruz ateşi yakıldı. Akademik personel ve öğrenciler ateşin üzerinden atlayarak baharı coşkuyla karşıladı. Güzel havanın tadı şarkılara eşlik edilerek  çıkarıldıktan  sonra halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Etkinlik bir dahaki nevruzda buluşabilmek umuduyla etli pilav ve ayran ikramıyla son buldu.