TÜRKLİM – BÜDEMDER İşbirliği ile Denizcilik Fakültesinde Konferans Düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle TÜRKLİM (Türkiye Liman İşletmecileri Derneği) ve BÜDEMDER (Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği) işbirliği ile 'Denizcilik Sektöründe Kadının Yeri' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak TÜRKLİM Grup Koordinatörü Gülem CANBOLAT katıldı. BÜDEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Arş. Gör. Umur BUCAK'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Denizcilik Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih DİNÇER, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan DEMİREL, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ersin AÇIKGÖZ, Denizcilik Fakültesi Sekreteri Halit MOLLAOĞLU ve idari personel katılım gösterdiler.

Konferans süresince, özellikle limancılık sektöründe kadın istihdamının arttığı, denizcilik alanında kadının tüm aşamalarda görev alabileceği bu noktada da Denizcilik Fakültelerinin öneminin yadsınamaz olduğu, konuşmacı Gülem CANBOLAT tarafından önemle vurgulanmıştır. Ayrıca, ülkelerin gelişmişlik düzeyinde kadına verilen değerin önemli bir kriter olduğu, kadınlara verilen desteğin geleceğe yapılan çok değerli bir yatırım olduğu vurgulanarak, annelik rolü ile nesillere şekil veren kadınların medeni toplum olmanın en önemli göstergesi olduğu ifade edilmiştir.

Konferans karşılıklı dilek, temenni, fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile son bulmuştur.